marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2022

Maia Sandu (foto), preşedintă a Republicii Moldova, a promulgat duminică legea „securităţii informaționale”, prin care va fi interzisă difuzarea emisiunilor de ştiri şi analize politice din Rusia și după expirarea stării de urgenţă instituite în urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Actul normativ prevede interzicerea ştirilor şi emisiunilor analitice din ţările care nu au ratificat Convenţia privind Televiziunea Transfrontalieră, potrivit Agerpres.

„Săptămâna viitoare legea urmează să intre în vigoare, iar propaganda va fi sancţionată mult mai dur. Ca urmare, instituţiile media care dezinformează vor fi sancţionate gradual, de la aplicarea amenzilor până la retragerea dreptului de a difuza publicitate”, potrivit şefei Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova, Liliana Viţu.


Astfel de ştiri şi emisiuni sunt în prezent interzise în urma instituirii stării de urgenţă, dar noul act normativ va permite menţinerea interdicţiei şi după expirarea acesteia.

Legea securităţii informaţionale, descrisă de opoziția din Republica Moldova drept o „instituire a cenzurii”, prevede că 50% din conţinutul difuzat la posturile TV trebuie să provină din statele UE, SUA şi din cele care au ratificat Convenţia privind Televiziunea Transfrontalieră.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: