vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 aprilie, 2022

O delegație guvernamentală se află de 2 zile la Ankara, acolo unde au fost organizate mai multe runde de discuții privind cooperarea în domenii precum comerț, muncă, energie sau investiții.

Miniștrii Sorin Grindeanu și Virgil Popescu au avut joi o întâlnire de lucru cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și cu omologi din guvernul turc la care s-a discutat despre întărirea cooperării în câteva domenii.

Cei doi oficiali români au descris, fiecare, pe Facebook, rezultatele întâlnirii.


”Am pus accent pe întărirea cooperării în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia. În actualul context geopolitic și de securitate parteneriatul este prioritar, iar resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de șantaj. I-am transmis că România susține dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze și încurajăm parteneriatul dintre cele doua state în vederea diversificării rutelor de aprovizionare”, arată mesajul lui Virgil Popescu.

”În ceea ce privește domeniul economic, ca viceprim-ministru și titular al portofoliului #Transporturilor am dat asigurări că activitatea și proiectele pe care le derulăm la nivelul Guvernului României sunt destinate unui climat economic benefic business-ului și atragerii investițiilor străine.

Mai mult, din punct de vedere comercial, Executivul de la București își propune o țintă ambițioasă pe termen mediu: #România să avanseze de pe poziția 17 în Top 10 piețe de import ale #Turciei!”, arată mesajul lui Sorin Grindeanu.

Vicepremierul Grindeanu a mai precizat: ”Am discutat astăzi cu preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, despre priorităţile Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia. Am apreciat atât medierea pe care o oferă Turcia, stat membru NATO, în soluţionarea conflictului ruso-ucrainean, cât şi intenţia Turciei de a acţiona ca ţară garant pentru securitatea Ucrainei”.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: