miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 mai, 2022

Încasările fiscale din Statele Unite sunt în plină expansiune în 2022, în parte datorită creșterii prețurilor, reiese dintr-o analiză a Biroului de Bugete al Congresului (Congressional Budget Office – CBO), citată de Politico.

CBO estimează o creștere a veniturilor federale de 800 de miliarde de dolari în acest an, echivalentul bugetului anual al Pentagonului. Suma se traduce printr-o creștere de 19%, cea mai mare din ultimii 40 de ani, după ce veniturile bugetare ale SUA au înregistrat un avans de 18% și în 2021.

Încasările totale se vor ridica astfel în acest an la circa 4,8 trilioane de dolari sau 19,6% din economia SUA, se mai arată în raportul CBO, cel mai ridicat nivel din anul 2000, când bugetul federal s-a bucurat de o creștere accelerată a veniturilor alimentată de bula dot-com.


Ca urmare, deficitul bugetar va scădea la un trilion de dolari.

Creșterea veniturilor este rezultatul creșterii inflației, susțin experții CBO, precum și al revenirii economiei în urma pandemiei de coronavirus.

Taxele plătite de persoane fizice – cea mai mare sursă de venituri pentru guvern – reprezintă motorul creșterilor de venituri bugetare, acestea urmând să înregistreze un avans de 28 de procente în acest an. Ca pondere din PIB, acestea ar fi cele mai mari de la crearea impozitului pe venitul persoanelor fizice în 1913.

Câștigurile de capital vor aduce și ele mai multe fonduri la buget, acestea reflectând evoluția de anul trecut a piețelor de capital. CBO estimează că acestea vor ajunge la 262 de miliarde de dolari – o creștere de 11,5%, după un avans de 25% anul trecut.


O combinație de profituri mai mari și efectele inflaționiste vor împinge în sus și plățile impozitelor corporative, pe care CBO le vede acum în creștere cu 6%, până la 372 de miliarde de dolari.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: