joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 august, 2022

Șeful celei mai mari companii de materiale de construcții din lume a avertizat că industria se confruntă cu un „al doilea val” de inflație, în condițiile în care prețurile la energie cresc costurile pentru orice, de la salarii la logistică, transmite Financial Times.

Albert Manifold, directorul executiv al CRH, a avertizat că vede un „al doilea val de creșteri ale costurilor” în urma creșterii prețurilor la gaze, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

Grupul listat la Dublin, care are un portofoliu uriaș de proiecte de construcții în Europa și SUA și este evaluat la circa 30 de miliarde de euro, a fost puternic afectat de creșterea cu 50% a costurilor cu energia din prima jumătate a anului. Începând „din iunie sau iulie”, compania a început să se confrunte și cu o creștere a costurilor cu forța de muncă și a costurilor logistice, a mai precizat Manifold.


”Am resimțit creșterea costurilor energiei aproape imediat după invazia rusă. Acesta a pus presiune pe costul vieții și este principalul motor al inflației. Pe măsură ce oamenii absorb creșterea costurilor la energie încep să apară costuri suplimentare în zona logistică”, a comentat șeful CRH.

În opinia sa, cea mai mare îngrijorare inflaționistă pentru industria construcțiilor constă în efectele de runda a doua ale costurilor mai mari ale energiei. Opinia este împărtășită și de alte voci din industrie.

Rob Perrins, directorul executiv al constructorului britanic Berkeley Group, a precizat că creșterea costurilor din a doua jumătate a anului ar putea încetini construcția de noi case, în special în Londra.

„Energia este cheia, însă cea de-a doua mare preocupare este inflația salarială și aceasta va ieși la suprafață dacă prețurile energiei și costul vieții continuă să crească, aceasta este îngrijorarea”, a declarat el.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: