duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 august, 2022

Directorul Carrefour, Alexandre Bompard, a spus marți că clienții francezi au început să renunțe la carne de vită și pește, din cauza inflației ridicate ei cumpărând acum carne mai ieftină, relatează Reuters.

Alexandre Bompard spune că discuțiile dintre economiști despre momentul în care inflația își va atinge nivelul maxim înainte să înceapă să scadă sunt inutile și că importantă este atitudinea consumatorilor, care acum au început să cumpere produse cât mai ieftine.

„Faci alegeri în favoarea celor mai mici prețuri. Nu voi cumpăra carne de vită, ci cea mai ieftină carne de porc. Nu voi cumpăra pește. Nu voi cumpăra mâncare organică”, a explicat acesta.

„Acest fenomen este aici, este profund și a prins avânt în ultimele săptămâni”, a mai spus Alexandre Bompard la o întâlnire a federației Medef, cea mai mare asociație patronală din Franța.

El a afirmat că atât Carrefour, dar și concurenții săi, au început să se adapteze la noua mentalitate a consumatorilor cu campanii promoționale care „îngheață” prețurile la produsele din coșul zilnic de cumpărături.

În Franța, piața internă a Carrefour, inflația a ajuns la 6,8% în luna iulie, cel mai ridicat nivel de la începutul anilor 1990, de când autoritățile franceze au început să folosească metodologia UE de calcul a inflației.

Guvernul francez a adoptat însă măsuri mai ample decât alte state din zona euro în ceea ce privește ușurarea poverii inflaționiste, plafonând prețurile la gaze și electricitate, crescând salariile funcționarilor publici și mărind pensiile.

***Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: