vineri

29 martie, 2024

22 iunie, 2022

Germania va respinge planurile comisiei Europene de a interzice vânzarea de maşini noi cu motoare cu combustie internă din 2035, a declarat ministrul de Finanţe Christian Lindner, la o reuniune a puternicei asociații a industriei germane BDI, potrivit Reuters.

Prin așa numitele norme Euro 7, Comisia Europeană a propus o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 de la mașinile noi până în 2035, în încercarea sa de a reduce emisiile care contribuie la încălzirea planetei cu 55% până în 2030, faţă de nivelurile din 1990.

Industria auto a spus că respectarea normelor este imposibilă, fără moartea motoarelor cu combustie. Franța s-a opus de asemeni normelor și a cerut ca termenul să fie aproape de 2040.


Parlamentarii Parlamentului European au susţinut propunerile Comisiei luna aceasta, iar negocierile cu ţările UE, pentru transformarea în lege a normelor, să aibă loc în cadrul Consiliului UE.

Ministrul german al Finanțelor a mai spus industriașilor țării sale că vor continua să existe nişe pentru motoarele cu ardere internă. Astfel că interdicţia este greşită, iar guvernul german nu va fi de acord cu noile norme.

Pe de altă parte, Christian Lindner, un membru al partidului pro-business al democraţilor liberi, a adăugat că Germania va fi în continuare o piaţă majoră pentru vehiculele electrice.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: