vineri

29 martie, 2024

24 octombrie, 2021

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a apreciat duminică drept “legitimă” dorinţa ţărilor de a-şi proteja frontierele.

Mai multe state europene au cerut ajutorul UE pentru ridicarea de garduri de sârmă ghimpată care să împiedice sosirea în masă a migranţilor, scrie AFP.

Polonia a cerut astfel 350 milioane de euro şi a mobilizat mii de soldaţi la frontieră pentru a construi un asemenea gard la frontiera sa cu Belarus.


”Ni se pare legitimă protejarea frontierei externe (a UE) într-un mod care să împiedice trecerile clandestine”, a declarat ministrul german de interne, întrebat despre necesitatea construirii unei astfel de bariere la graniţele Poloniei.

Mii de migranţi, originari în cea mai mare parte din Orientul Mijlociu, au încercat să traverseze frontiera începând din luna august, într-un aflux de migranţi pe care UE îl suspectează că ar fi provocat de Belarus ca răspuns la sancţiunile impuse de blocul comunitar.

Lituania a lansat de asemenea construirea unui gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale cu Belarus

Miniştrii de interne din 12 ţări UE (Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia) au solicitat finanţare europeană pentru astfel de construcţii.


Preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a precizat că Uniunea Europeană nu va finanţa “garduri de sârmă ghimpată şi ziduri” la frontiere.

Potrivit cifrelor Ministerului de Interne german, circa 5.700 de persoane au traversat ilegal frontiera între Polonia şi Germania de la începutul anului.

Seehofer, care a exclus închiderea frontierei cu Polonia, i-a scris omologului său polonez, Mariusz Kaminski, săptămâna trecută pentru a-i propune sporirea patrulelor comune de-a lungul frontierei în faţa numărului în creştere de migranţi.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: