luni

30 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2021

Danemarca intenţionează să coreleze acordarea ajutoarelor sociale pentru imigranţi cu exercitarea unei activităţi de 37 de ore pe săptămână, pentru a încuraja integrarea acestor acestor persoane, a anunţat marţi guvernul social-democrat de la Copenhaga.

Actualul guvern danez are una dintre cele mai dure poziții contra imigraţiei din Europa, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Vrem să introducem o nouă logică de muncă în care oamenii să aibă datoria de a contribui şi de a fi utili şi, dacă nu pot găsi un loc de muncă reglementat, ei vor trebui să lucreze pentru alocaţia lor”, a declarat şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, într-o conferinţă de presă.


În proiectul său, intitulat „Danemarca poate face mai mult”, actualul guvern danez – care şi-a început mandatul în iunie 2019 – arată că şase din zece femei originare din Maghreb, Turcia şi Orientul Mijlociu se află în afara pieţei forţei de muncă din Danemarca.

Într-o primă etapă, obiectivul este de a integra 20.000 de persoane încurajându-le să găsească locuri de muncă.

„De exemplu, poate fi o activitate de strângere a plasticului şi a chiştoacelor de ţigarete de pe plaje, până la a ajuta la rezolvarea diverselor sarcini într-o întreprindere”, a explicat ministrul danez al ocupării forţei de muncă, Peter Hummelgaard.

La începutul anului, Mette Frederiksen a anunţat obiectivul scăderii la zero a cererilor de azil, cifrate în primele şapte luni la 851.


Potrivit Institutului naţional de statistică danez, 11% dintre cei 5,8 milioane de locuitori ai Danemarcei sunt străini.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: