marți

25 iunie, 2024

15 aprilie, 2021

Premierul Florin Cîţu şi-a delegat atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii către secretarul de stat Andrei Baciu (foto), care ocupă și poziția de vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Andrei Baciu (34 de ani), un apropiat al liberalului Cristian Bușoi, a fost propus ministru al Sănătății în 2015, când avea doar 28 de ani, în Cabinetul Dacian Cioloș.

Cel din urmă a revocat nominalizarea înainte ca Baciu, recomandat de liberali, să fie învesti,t și declara la momentul respectiv că nu a renunțat la acesta din cauza fotografiilor de pe vremea când Andrei Baciu a fost model, ci pentru că acesta i-ar fi ascuns detalii referitoare la pregătirea sa.

(Citiți și:”VIDEO/ Vlad Voiculescu, despre sistemul de sănătate: Epoleți, politizare, deprofesionalizare managerială. Bilanțul pe 4 luni pe care și l-a făcut fosul ministru”)


„La domnul Baciu nu am renunţat doar din cauza pozelor, ci din cauză că dânsul nu a fost sincer în privinţa pregătirii (…) Sunt nişte lucruri pe care dânsul, din păcate, nu mi le-a spus. Dincolo de calităţi, competențe profesionale şi idei, aceste lucruri care au fost semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile şi nu vreau să pătez în niciun fel imaginea şi integritatea acestui guvern şi de aceea am luat această decizie foarte rapid, imediat ce am aflat. (…) L-am retras pentru că aşa am decis eu,” spunea în 2015 Dacian Cioloș.

(Citiți și:”Cristian Grosu / PUTEREA, puterea politică și reforma Sănătății”)

După formarea primul guvern Ludovic Orban, în 2019, Andrei Baciu a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății, în echipa lui Victor Costache.

Liberalul preia atribuțiile de ministru al Sănătății, după ce premierul Florin Cățu l-a demis miercuri pe Vlad Voiculescu, declanșând cea mai gravă criză politică din coaliția PNL – USRL PLUS – UDMR.

Prim-ministrul a preluat, miercuri, interimatul la MS, în urma refuzului vicepremierului Dan Barna de a conduce ministerul până la numirea unui ministru plin.


„Odată cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, declara Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

 

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: