marți

23 aprilie, 2024

14 martie, 2022

Lockdownul sanitar decretat în mai multe orașe din China, care a dus la suspendarea activității mai multor fabrici, va avea “repercusiuni” economice, a avertizat luni comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton.

Autorităţile din Shenzhen, supranumit Silicon Valley din China, au suspendat temporar transportul în comun și au îndemnat locuitorii să lucreze de acasă. Săptămâna aceasta se vor face teste în întregul oraș, după o creștere a numărului de cazuri noi de infectare. Totalul cazurilor de infectare raportate de China în acest an a ajuns la peste 9.000, comparativ cu 8.378 înregistrate pe tot parcursul lui 2021.

Foxconn şi Unimicron Technology Corp, furnizori ai Apple, și-au suspendat luni operațiunile din Shenzhen, situat în sudul țării. Compania Foxconn, cunoscută oficial ca Hon Hai Precision Industry Co, a anunțat că operațiunile vor fi suspendate până la notificări suplimentare, adăugând că va implementa măsuri auxiliare pentru reducerea efectelor întreruperii producției, informează Reuters.

În Changchun (nord-est), care se află în prezent în izolare, Toyota a suspendat producția la un joint venture cu grupul chinez FAW.


Din cauza unei creșteri record a cazurilor de COVID-19, zece orașe din China sunt în carantină.

Thierry Breton: Se va produce o oprire a lanțurilor valorice, cu repercusiuni în timp

Întrebat la postul France Inter despre creșterea economică din Europa, comisarul european pentru piața internă Thierry Breton a comentat că ”evident, se va produce o oprire a lanțurilor valorice și automat, dacă această situație durează, va avea repercusiuni”.

“Trebuie extrem de multă atenție, cu alte cuvinte va fi nevoie în continuare de destul de multă flexibilitate în materie de politică monetară, pentru că trebuie susținute sectoarele afectate (…) Ar trebui ca ratele dobânzilor să nu crească prea mult, pentru că inflația va continua să fie foarte importantă în 2022”, a mai spus Breton.

Acesta a mai remarcat, referitor la cererea Rusiei de ajutor din partea Chinei în conflictul din Ucraina – relatată în presa americană, dar dezmințită de Beijing -, că, “prin poziția sa geografică și economică, China joacă incontestabil un rol în această problemă”.


“Este evident că astăzi, după ce a decis ce a decis, Vladimir Putin se aruncă oarecum în brațele Chinei, pentru că exporturile ruse vor scădea foarte semnificativ (…), va fi din ce în ce mai dependent de China”, a spus comisarul european.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: