sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 martie, 2022

Austria a suspendat miercuri legea privind vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19, la doar o lună după intrarea acesteia în vigoare, scrie AFP citată de Agerpres.

„Am decis să urmăm recomandarea comisiei de experţi” şi „să suspendăm” aplicarea textului de lege, a anunţat Karoline Edtsadler (foto), ministrul austriac pentru afaceri europene şi chestiuni constituţionale, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

„Nu vedem în acest moment necesitatea implementării obligativităţii de vaccinare, ţinând cont de varianta virală actuală”, care provoacă simptome mai puţin severe decât varianta Delta, în trecut dominantă, a explicat ministrul austriac pentru afaceri europene .

„În prezent există multe argumente pentru a spune că această atingere adusă drepturilor fundamentale nu este justificată”, a adăugat Karoline Edtstadler, între ale cărei atribuţii se află şi respectarea Constituţiei austriece.

Potrivit Reuters, la aceeaşi conferinţă de presă a fost prezent şi ministrul austriac al sănătăţii, Johannes Rauch, care a dezvăluit că o nouă analiză a datelor de sănătate publică şi a aspectelor constituţionale ale acestei legi va fi realizată în următoarele trei luni.

Johannes Rauch şi Karoline Edstadler au spus că legea privind vaccinarea obligatorie ar putea fi din nou implementată la nevoie, dacă situaţia epidemiologică se va înrăutăţi.



Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: