sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2022

China a înregistrat joi 402 cazuri noi de Covid-19, cel mai înalt nivel din martie 2020, scrie AFP citată de Agerpres.

Deşi numărul contaminărilor este cu mult inferior bilanţurilor din restul lumii, numărul celor infectați cu SARS-CoV-2 aproape s-a dublat faţă de miercuri.

China a implementat o politică ”zero Covid-19”, care a permis stăvilirea rapidă a pandemiei, dar cu un cost social şi economic ridicat.

Imediat după apariţia unui caz, autorităţile impun în general măsuri stricte de izolare la scară largă şi desfăşoară operaţiuni repetate de depistare masivă în rândul populaţiei. În discursul său anual în faţa Parlamentului, prim-ministrul Li Keqiang a precizat sâmbătă că China trebuie ”să-şi optimizeze în permanenţă” măsurile anti-pandemice.

Cele mai multe dintre cazurile noi înregistrate joi au fost recenzate în provincia Jilin (nord-est), la graniţa cu Coreea de Nord, precum şi în oraşul-port Qingdao (est), cu ieşire la Marea Galbenă.Articole recomandate:

Etichete:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: