luni

4 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 februarie, 2023

Elon Musk a fost găsit nevinovat de acuzațiile de fraudă care i s-au adus după ce a trimis un mesaj despre Tesla care a generat creșterea și apoi scăderea acțiunilor companiei.

Elon Musk s-a confruntat cu un proces colectiv intentat în numele acționarilor Tesla, care au susținut că au fost induși în eroare de postările sale din august 2018.

Un tweet care a influențat prețul acțiunilor Tesla

Elementul central al procesului a fost tweet-ul lui Musk din 7 august 2018: „Mă gândesc să iau Tesla în proprietate privată la 420 de dolari. Finanțare asigurată”. Reclamanții au susținut că Musk a mințit atunci când a postat pe Twitter că „sprijinul investitorilor este confirmat”.


Prețul acțiunilor a crescut după aceste tweet-uri, dar a scăzut din nou în câteva zile, pe măsură ce a devenit clar că afacerea nu va fi finalizată. Pierderile investitorilor au fost calculate la 12 miliarde de dolari, potrivit unui economist angajat de acționari.

Dacă juriul din San Francisco l-ar fi găsit vinovat pe Musk, acesta ar fi putut fi obligat să plătească daune de miliarde de dolari. Cei nouă jurați au avut nevoie de mai puțin de două ore pentru a ajunge la un verdict, vineri după-amiază.

Musk: „Slavă Domnului, înțelepciunea a prevalat!”

Elon Musk a solicitat că procesul să fie mutat în Texas, unde se află sediul Tesla, argumentând că nu ar avea parte de un proces corect în San Francisco.

Pe Twitter, platforma de socializare pe care a cumpărat-o cu 44 de miliarde de dolari în octombrie anul trecut, el a scris: „Slavă Domnului, înțelepciunea poporului a prevalat! Apreciez profund faptul că juriul a constatat în unanimitate nevinovăția în cazul Tesla”.


Și Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) l-a dat în judecată pe Musk din cauza tweet-urilor sale, acuzându-l că i-a mințit pe investitori. Musk a fost de acord să se retragă din funcția de președinte al consiliului de administrație al Tesla și a ajuns la o înțelegere pentru 20 de milioane de dolari.

În timpul procesului de trei săptămâni, Musk a susținut că a crezut că a avut un angajament verbal din partea fondului suveran de investiții al Arabiei Saudite pentru tranzacție.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: