Consiliul Concurenței: România construiește autostrăzi de 3 ori mai scump decât Bulgaria. Ce ascund actele adiționale - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Consiliul Concurenței: România construiește autostrăzi de 3 ori mai scump decât Bulgaria. Ce ascund actele adiționale

28 august, 2013

România construiește autostrăzi de trei ori mai scump decât Bulgaria și, raportat la suprafețele celor două țări, vecinii de la sud de Dunăre au mai mulți kilometri de autostradă construiți, relevă un raport făcut public miercuri de Consiliul Concurenței.

Potrivit raportului, preţul mediu estimat pentru un km de autostradă construit în Bulgaria în zonă de şes este de 2,4 milioane euro/km. În România, preţul mediu/km de autostradă construit în aceeaşi zonă de relief este de 6,9 milioane euro/km, de aproape 3 ori mai mare faţă de valoarea estimată pentru Bulgaria.

În schimb, Bulgaria beneficiază de o rețea de autostrăzi mai densă decât a României.


Vecinii de la sud de Dunăre au deja în exploatare 562 km de autostradă, la o suprafață totală a țării de aproape 111.000 km pătrați, în timp ce România are 550 km de autostradă, la o suprafață totală a țării de peste 238.000 km pătrați.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Din punct de vedere al densităţii autostrăzilor, România, cu 1,5 km autostradă/1000Km pătrați, se situează cu mult sub media europeană de 35 km/1000 km pătrați, pe poziţia 27 din 31 de țări europene analizate, și, respectiv, mult sub media est-europeană de 12,3 km/1000Km pătrați, pe ultima poziţie, din 9 ţări est-europene analizate”, se arată în raportul Consiliului Concurenței.

Consiliul concurenței pune prețul ridicat al construcției de autostrăzi din România pe seama unor disfuncționalități ale pieței atât la lucrările propriu-zise, cât și la prețul materiei prime.

Disfuncționalități la prețul lucrărilor:

Disfuncții la prețul materialelor:

  • Consiliul Concurenței a identificate pieţe din amonte caracterizate de o serie de factori economici care favorizează apariţia înţelegerilor anticoncurenţiale – pieţele producerii si comercializării agregatelor minerale, bitumului rutier, lianţilor hidraulici rutieri, oţelului beton.
  • ”Ținând cont de ponderea mare […] a cheltuielilor cu materialele în costurile lucrărilor de construcţii de drumuri, o înţelegere anticoncurenţială pe o piaţă din amonte ar avea un impact major în costul oricărei lucrări de infrastructură rutieră”, avertizează raportul.
  • Au fost identificate pieţe din amonte oligopoliste: pieţele producerii şi comercializării oţelului beton, lianţilor hidraulici rutieri, filerului.
  • Au fost identificate pieţe caracterizate de monopol al producătorului. Cei 3 operatori activi pe piaţa producerii cimentului au fost identificaţi ca fiind singurii producători activi şi potenţiali de lianţi hidraulici rutieri.
  • Aceiaşi 3 operatori activi pe piaţa producerii cimentului au asigurat aproximativ 80% din producţia internă de filer, în fiecare an al perioadei 2010 – 2012 (primele 4 luni);
  • Preţul cimentului, cel mai scump material care intră în componenţa atât a betonului din ciment, cât şi al liantului hidraulic rutier, influenţează costul de producţie al acestora.
  • ”În vederea reducerii costurilor lucrărilor de construcţii de drumuri, o serie de întreprinderi active pe piaţa lucrărilor de construcţii de drumuri sunt integrate pe verticală, deţinând şi capacităţi de extracţie/prelucrare de agregate minerale, mixturilor asfaltice, emulsiilor bituminoase, betoanelor de ciment, respectiv de proiectare/consultanţă”, mai susține raportul.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr