marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2023

Comisia Europeană intenționează să reacționeze la creșterea numărului de imigranți ilegali pe teritoriul Uniunii Europene printr-o nouă strategie privind deportările, a declarat comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, potrivit Agerpres.

“Cei care nu au nevoie de protecție internațională trebuie să se întoarcă în țările lor de origine”, a declarat ea la Bruxelles, conform agenției dpa.

Reprezentanta Comisiei a arătat că numai în 2022 s-au înregistrat peste 300.000 de migranți ilegali, dintre care majoritatea nu se calificau pentru obținerea azilului.


O strategie eficientă de deportare ar trebui să funcționeze ca o “descurajare”, contribuind la reducerea migrației în condiții nesigure și ilegale, arată un comunicat al Comisiei.

Reuters menționează că Uniunea Europeană încearcă de câțiva ani să crească rata deportărilor, însă până acum nu a avut decât succese limitate în acest sens. Un plan anunțat în 2021 se baza pe repatrierile voluntare. Uniunea a încercat și să folosească politicile de acordare a vizei ca mijloace de presiune asupra unor țări, astfel încât acestea să îi reprimească pe cei cărora li se refuză azilul. Datele Comisiei arată însă că numai 29% din cei care ar fi trebuit să plece din UE în 2019 au făcut acest pas.

Noua strategie anunțată marți implică o cooperare mai bună între țările membre ale UE și instituții cum ar fi Frontex – Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, a cărei misiune este controlul frontierelor europene. Comisia intenționează totodată să crească rata de deportare către țările cu care colaborează bine și unde nu există “obstacole politice”, a explicat Johansson.

Ea și Maria Juritsch, responsabilă a Comisiei pentru coordonarea politicilor de deportare, au refuzat însă să ofere cifre țintă pentru deportări, arătând că trebuie consultate țările membre ale UE și că situația la nivel mondial este incertă.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: