luni

19 februarie, 2024

15 decembrie, 2022

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat joi, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre problema Schengen.

Karl Nehammer a susținut că 20.000 de migranți care au ajuns ilegal în Austria au trecut prin România, iar Poliția română știe acest lucru, pentru că i-a înregistrat.

„Poziția Austriei e să susținem Bulgaria și România. Nu e vorba despre o țară împotriva altei țări. Dar trebuie să știți că în Austria avem peste 75.000 de migranți. Și știm din investigațiile poliției austriece că 20.000 de migranți ilegali au trecut prin România. Și trebuie să găsim o soluție”, a afirmat cancelarul Karl Nehammer.


Întrebat de reporteri cum susține aceste numere, dat fiind că România spune că nu sunt adevărate, cancelarul Nehammer a spus: „Poliția română îi știe pe acești oameni înregistrați în România. E o problemă de securitate pentru toată Europa. Trebuie să rezolvăm împreună această chestiune”.

Subiectul extinderii Schengen nu se află pe agenda Consiliului European de joi, ultimul din acest an, care discută despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, energie și economie, securitate și apărare, vecinătatea sudică a UE și relațiile externe.

În consecință, în documentul final al reuniunii nu va exista nicio referire la Spațiul Schengen, subiectul fiind, așa cum admitea și președintele Iohannis, de competența Consiliului JAI.

Potrivit Agerpres, președintele Iohannis a deschis subiectul extinderii Schengen, dar în marja Consiliului European, explicând mai multor lideri europeni situaţia injustă la adresa României şi necesitatea găsirii unei soluţii cât mai rapid posibil.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: