vineri

19 aprilie, 2024

10 noiembrie, 2022

Coaliția de guvernare a decis un preț maxim de 1,3 lei / kWh de energie electrică pentru consumul casnic de peste 255 kwh lunar, păstrează tarifele pentru  consumurile mai mici și o pregătește o ordonanță de urgență privind reglementarea pieței.

IMM-urile, instituțiile publice, producătorii de medicamente și lăcașurile de cult ar urma să plătescă 1 leu/kWh. Ar rămâne în vigoare și tarifele de 0,68 lei/kWh pentru un consum lunar sub pragul de 100 kWh, 0,80 lei/kWh pentru un consum lunar între 100 kWh și 255 kWh și 1,3 lei/kWh pentru un consum lunar de peste 255 kWh, potrivit mai multor surse din piață.

Totodată, sunt vehiculate date despre un proiect de ordonanță de urgență care va reglementa piața până în 2025 și se va generaliza pragul maxim de 450 de lei / MWh (/1.000 kWh) pentru electricitatea vândută de producători.


Noile tarife plafonate ar urma să fie prevăzute într-o nouă ordonanță de urgență, cu toate că, în Camerea Deputaților se află în dezbatere legea care ar fi trebuit să modifice OUG 119, aflată în vigoare acum, privind plafonarea prețurilor la energie.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: