luni

29 mai, 2023

cei mai mari producători de semiconductori
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2023

China s-a angajat să investească încă 1,9 miliarde de dolari în cel mai mare producător de cipuri de memorie al țării, o înțelegere care ar putea anunța un aflux reînnoit de capital guvernamental într-o industrie blocată de sancțiunile SUA, transmite Bloomberg.

National Integrated Circuit Industry Investment Fund va acorda o finanțare de 12,9 miliarde de yuani către Yangtze Memory Technologies (YMTC), potrivit unui site guvernamental. Infuzia de capital din Marele Fond, așa cum este cunoscut vehiculul de investiții al Beijingului, a fost programată să fie finalizată pe 31 ianuarie, potrivit Tianyancha.

Amploarea investiției sugerează că Beijingul crește din nou cheltuielile în industria de semiconductori, care se luptă să ocolească restricțiile americane asupra tehnologiei, în timp ce se confruntă cu o cerere globală în scădere. Acordul Yangtze Memory marchează cea mai importantă investiție în industrie a fondului în ultimele luni.


YMTC, cu sediul în Hubei, este unul dintre puținii producători naționali de semiconductori care se află în poziția de a face competiție liderilor mondiali, concurând cu giganții sud-coreeni Samsung Electronics Co. și SK Hynix Inc. pentru a furniza cipuri de memorie utilizați de la smartphone-uri la servere de centre de date. Compania a fost plasată anul trecut pe lista comercială neagră tot mai lungă a SUA.

Marele Fond este principalul vehicul al Beijingului pentru a distribui capital producătorilor de cipuri din țară. Fondat în 2014, acesta a atras aproximativ 45 de miliarde de dolari în capital și a susținut zeci de companii, inclusiv Semiconductor Manufacturing International Corp. și YMTC.

Nevoia de a revitaliza industria semiconductorilor din China devine din ce în ce mai urgentă, pe măsură ce Washingtonul impune restricții din ce în ce mai stricte asupra națiunii asiatice. SUA limitează din ce în ce mai mult tipul de echipamente de fabricare a cipurilor pe care companiile americane le pot exporta către clienții chinezi, înrolând și țările aliate să procedeze la fel. Furnizorii cheie precum ASML holding NV din Țările de Jos și Nikon Corp. din Japonia au decis să blocheze exporturile către China.

În ciuda eforturile, China mai are mult până va recupera decalajul față de Occident. Industria echipamentelor de fabricare a semiconductorilor este dominată de jucători precum ASML și de firme precum Applied Materials Inc. și Tokyo Electron Ltd.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: