sâmbătă

13 iulie, 2024

6 decembrie, 2021

Administrația de stat din Bulgaria va fi redusă cu aproximativ 15% până la sfârșitul lui 2022, a anunțat duminică Asen Vassilev (foto), copreședintele coaliției „Schimbarea continuă”. Mișcarea ar putea conduce la pierderea locurilor de muncă a aproximativ 30.000 de bugetari.

Asen Vassilev va fi viceprim-ministru și ministru de finanțe în noul guvern, după ce noua coaliție de guvernare va aproba, marți, proiectul de acord de coaliție. Formațiunile politice din coaliția de guvernământ bulgară sunt „Schimbarea continuă”, Partidul Socialist Bulgar, „Există un astfel de popor” și „Bulgaria Democrată”.

Potrivit BBC, Asen Vassilev a mai anunțat că noul guvern va modifica și structurile de conducere ale companiilor de stat, ale căror consilii de administrație vor fi reduse la 3 persoane, de la 5 sau 7 cât au în prezent.


„Din exterior, părea ușor cum am ajuns la o înțelegere, dar, de fapt, nu a fost atât de ușor. Au existat diferențe de viziune între părți pe programul de guvernare de 20%, care au necesitat concesii. Nimeni nu vrea un al patrulea scrutin (într-un an), așa că s-au făcut concesii rezonabile pentru a înțelege politicile și structura Consiliului de Miniștri”, a declarat Asen Vassilev pentru BTV.

El a anunțat că cele patru partide din viitoarea coaliție au convenit că ar trebui să existe o reducere de 15% în administrația de stat până la sfârșitul anului 2022.

În prezent, în administrația de stat sunt 250.000 de oameni, sau 10% din forța de muncă totală a țării. Prin urmare, aproximativ 30.000 de oameni vor fi concediați. Pensionarii care lucrează în continuare în administrația de stat vor fi primii care vor pleca, categoria fiind susceptibilă să dea cele mai multe disponibilizări.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: