vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iulie, 2020

Anul școlar 2020 – 2021 va începe în Bulgaria cu prezența la cursuri pentru toate clasele și elevii, dar se lucrează la pregătirea scenariilor pentru eventualitatea unui al doilea val al epidemiei de coronavirus.

Fiecare școală trebuie să aibă un planpentru trecerea la cursuri, după caz, a explicat președintele Uniunii angajatorilor din sistemul de învățământ public din Bulgaria și director al Școlii 119 din Sofia, Dian Stamatov, citat de Rador.

Decizia de a se începe normal a fost dorită de toți – profesori, elevi și părinți. Cu toate acestea, orice altă opțiune trebuie luată în considerare, dacă apare o răspândire mare a coronavirusului într-o anumită școală sau o clasă.


Unitățile de învățământ trebuie să fie pregătite pentru dezinfectare și, dacă se impune, pentru trecerea pentru câteva zile la cursurile online, până la rezolvarea eventualelor probleme.

Planul va descrie cum se va acționa în cazul copiilor bolnavi într-o singură clasă și cum se va proceda dacă apărea infectări în întreaga școală.

Directorii trebuie să explice detaliat, în funcție de situație, dacă vor închide o singură clasă, un etaj sau întreaga școală.

Grupul de lucru alcătuit pentru pregătirea viitorului an școlar și format din experți de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, precum și directori și profesori va descrie toate situațiile posibile și cum se va reacționa.


Planurile vor cuprinde și proceduri pentru cantinele școlare, vor preciza situațiile în care ar trebui închise temporar sau complet.

În cazul trecerii la un regim de învățare mixt, fiecare clasă sau întreaga școală va folosi o platformă unitară, dar nu Viber, Facebook sau Zoom, ca până acum.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: