marți

4 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2022

Compania de distribuţie a gazelor Bulgargaz va lansa marţi trei licitaţii pentru gaze naturale lichefiate (GNL), în ideea de a evita apariţia unor probleme în aprovizionarea cu gaze la iarnă şi a asigura securitatea energetică pe termen lung, a declarat directorul general al companiei de stat Denitsa Zlateva, transmite Reuters.

Prima licitație vizează achiziționarea de gaze lichefiate pentru lunile noiembrie și decembrie, cea de-a doua pentru livrări pe parcursul anului viitor, iar cea de-a treia prevede achiziția de GNL pe o perioadă de zece ani, a precizat Denitsa Zlateva.

Compania a anunțat ieri că a semnat un act adițional cu Gaztrade la acordul de utilizare a terminalului de gaze naturale lichefiate (GNL) Alexandroupolis, prin care care a crescut cantitatea de capacitate rezervată la 10,6 milioane MWh/an pe o perioadă de 10 ani.

Negocierile cu Gazprom trenează


În paralel, Bulgaria poartă discuţii cu grupul rus Gazprom pentru reluarea livrărilor de gaze, care au fost întrerupte de Moscova în luna aprilie după ce autorităţile de la Sofia au refuzat să plătească în ruble.

Deocamdată nu există progrese notabile, a declarat ministrul bulgar al Energiei, Rossen Hristov.

În prezent, Bulgaria, care este aproape complet dependentă de importurile de gaze ruseşti, îşi asigură aproximativ 30% din necesităţi cu livrări din Azerbaidjan şi cumpără restul de pe piaţă.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: