luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 aprilie, 2020

12 state membre UE au cerut miercuri Comisiei Europene să suspende prevederile care obligă companiile aeriene să returneze pasagerilor întreaga sumă plătită pentru bilete la curse anulate, propunând ca alternativă emiterea de vouchere cu valabilitate temporară.

Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Franța, Grecia, Irelanda, Letonia, Malta, Țările de Jos, Polonia și Portugalia au semnat o scrisoare comună cerând Ue să adopte o nouă modificare a regulilor forțată de pandemia coronavirus.

”În momentul când a fost concepută formularea regulamentului, actuala criză globală și impactul acesteia asupra călătoriilor aeriene nu ar fi putut să fie prevăzute”, se afirmă în scrisoarea consultată de Euractiv, care solicită Comisia Europeană să emită în primă instanță un îndrumar, apoi să propună un amendament al regulamentului care să țină cont de apariția unor situații medicale extraordinare.


Cele 12 state propun ca alternativă emiterea de cupoane pentru călătorii ulterioare, lucru interzis de actualul regulament, care prevede returnarea banilor în termen de 7 zile pentru pasagerii care au bilete la curse anulate.

Companii aeriene precum Air France, KLM și Ryanair și-au anunțat pasagerii că trebuie să aștepte câteva luni pentru rambursarea banilor, alte companii ignorând pur și simplu solicitările de acest gen.

Scrisoarea transmisă Comisiei afirmă că o asemenea măsură ”nu doar că va proteja și liniile aeriene și călătorii, ci este de natură să contribuie pe termen lung la revenirea industriei aviatice și a turismului”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comisia Europeană a adoptat deja în martie o decizie care ajută industria aviatică, eliminând regulile de slot, care impuneau în trecut companiilor un număr minim de zboruri pentru a-și putea păstra intervalele orare de zbor.


Euractiv scrie că propunerea nu este apreciată la nivelul Comisiei Europene sau al Parlamentului European.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: