duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 octombrie, 2021

Directorul Programului Alimentar Mondial al ONU le-a cerut miliardarilor Elon Musk și Jeff Bezos să doneze 0,36% din averea lor netă pentru a ajuta la salvarea a 42 de milioane de oameni de pe Terra care riscă să moară de foame.

„Guvernele sunt depășite. Acesta este motivul și acesta este momentul în care miliardarii trebuie să facă un pas în față. O singură dată. 6 miliarde de dolari pentru a ajuta 42 de milioane de oameni care vor muri literalmente dacă nu îi ajutăm”, a declarat, marți, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU, David Beasly, într-un interviu acordat CNN și citat de Business Insider.

„Nu este complicat. Nu le cer să facă asta în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare an”, a adăugat David Beasly.


Un raport al ONU publicat în luna arăta că peste 155 de milioane de oameni s-au confruntat cu diferite grade de insecuritate alimentară în 2020.

În momentul de față, 42 de milioane de oameni se află la cel mai grav nivel de insecuritate alimentară și riscă să moară de foame.

Criza aceasta este rezultatul „unei furtuni perfecte, cu conflicte, schimbări climatice și Covid-19”, a mai spus șeful Programului Umanitar al ONU, program ce a câștigat anul trecut Premiul Nobel pentru Pace.

Averea netă a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a crescut cu 64 de miliarde de dolari în ultimul an, a spus David Beasly, adăugând că ceea ce solicită el acum reprezintă mai puțin de 10% din acest profit din 2020.


De asemenea, a adăugat Beasly, Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, a înregistrat săptămâna trecută, într-o singură zi, o creștere a averii nete cu șase miliarde de dolari.

„Valoarea netă a celor 400 de miliardari din SUA a crescut cu 1800 de dolari în ultimul an. Tot ceea ce cer este 0,36% din creșterea averii voastre nete”, a spus David Beasly, adăugând: „Lumea este în necaz”. El s-a oferit să însoțească orice miliardar dorește într-o călătorie în care poate vedea realitatea oamenilor care suferă de foame.

„Avem un vaccin pentru această situație. Se numește bani, hrană. Este ușor. Miliardarii trebuie să facă un pas în față”, a spus directorul Programului Alimentar al ONU.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: