vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2020

Criza coronavirusului va împinge mai mult de un sfert de miliard de oameni în pragul înfometării dacă nu se vor lua măsuri urgente a oferi hrană și ajutor umanitar populației din regiunile cele mai expuse, avertizează marți  ONU.

Numărul persoanelor care se confrunta cu nesiguranță alimentară acută se va dubla până la sfârșitul acestui an, de la 130 la 265 de milioane de oameni, conform estimărilor unui raport publicat marţi de Programul Alimentar Mondial, o agenţie specializată din cadrul ONU, raport prezentat de The Guardian.

„Pandemia de COVID-19 este potenţial catastrofală pentru milioane de oameni care se află deja în situaţii critice”, a spus Arif Husain, economist-şef şi director de cercetare, analiză şi monitorizare din cadrul PAM.


ONU lansează un apel către toți liderii și toate națiunile, pentru a interveni și a împiedica o catastrofă umanitară, altfel înfometarea la nivel global ar putea deveni următorul impact grav al pandemiei cu Covid-19.

În opinia experților, lumea ar putea repeta creșterea de prețuri la alimente înregistrată în 2007 – 2008, creșteri ce au generat revolte și mișcări de protest ce încă sunt resimțite în Orientul Mijlociu și în America Latină.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: