sâmbătă

22 iunie, 2024

14 octombrie, 2020

Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite are nevoie de finanțare de 6,8 miliarde de dolari în următoarele şase luni pentru evitarea foametei, în contextul crizei pandemice, transmite Reuters.

Programul, recompensat săptămâna trecută cu Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile de a preveni folosirea foametei ca armă de război şi conflict, a precizat că a strâns până acum 1,6 miliarde de dolari.

”Trebuie să strângem mult mai mulţi bani pentru a fi siguri că vom evita foametea”, a declarat directorul executiv al PAM, David Beasley, cu ocazia unei conferinţe organizate de FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie).


Potrivit lui Beaseley, 7 milioane de oameni au murit de foame în acest an, în care pandemia de COVID-19 a provocat suplimentar un milion de decese.

Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite acordă anual asistenţă unui număr de aproximativ 97 milioane de persoane din circa 88 de state pentru că, la nivel mondial, unul din nouă oameni nu dispune încă de suficientă hrană.

După o ameliorare timp de câteva decenii, foametea este din nou în creştere începând din 2016, alimentată de două flageluri: conflictele şi schimbările climatice.

În perioada pandemiei, prin intermediul programului s-au trimis transporturi medicale în peste 120 de ţări şi s-au oferit servicii de transport pentru lucrătorii umanitari acolo unde nu erau disponibile zboruri comerciale.


Agenţia, cea mai mare organizaţie umanitară mondială, este finanţată integral din donaţii.

În 2019, prin Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite au fost livrate 4,2 milioane de tone de alimente către diverse regiuni ale lumii.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: