luni

17 iunie, 2024

7 februarie, 2023

Compania Lukoil este somată de ANAF să vireze statului o sumă de peste 50 de milioane de lei, reprezentând un impozit suplimentar pe profiturile obţinute, în 2021, din operaţiuni nedeclarate de vânzare de produse petroliere, scrie Profit.ro, citată de New.ro.

Decizia de impunere a fost emisă de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti din cadrul ANAF, pe numele sucursalei locale a Litasco, divizia de trading de ţiţei şi produse petroliere înregistrată în Elveţia a grupului Lukoil, divizie prin intermediul căreia ruşii îşi controlează cele mai importante business-uri din România, respectiv reţeaua de benzinării Lukoil şi rafinăria ploieşteană Petrotel.

Litasco SA Geneva Sucursala Bucureşti (iniţial Sucursala Ploieşti) a fost înfiinţată în România de traderul Lukoil în noiembrie 2020, ca sediu permanent al său, şi a raportat pentru 2021 un profit net de numai circa 250.000 lei, la o cifră de afaceri de 7,2 milioane lei.


În urma controlului fiscal, inspectorii ANAF au concluzionat că Litasco SA Geneva Sucursala Bucureşti, sediul permanent din România al Litasco Geneva, ″a omis înregistrarea în contabilitate şi declararea corespunzătoare a unor operaţiuni desfăşurate în perioada ianuarie-iunie 2021”, potrivit unui document analizat de Profit.ro.

Bază de impozitare suplimentară calculată de ANAF este de 317.285.628 lei, pentru care impozitul aferent se ridică la 50.765.701 lei.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: