joi

18 aprilie, 2024

7 octombrie, 2021

În România este nevoie de competențe de bază, dar e nevoie și de cultura învățării, dacă dorim să pregătim tineri ce vor aduce plus valoare. Această cultură a învățării ar trebui să fie punct de plecare și în formarea cadrelor didactice, în opinia lui Adrian Nicolaie, director general Global Education and Consultancy.

Vă prezentăm cele mai importante declarații ale lui Adrian Nicolaie în cadrul Conferinței CursDeGuvernare Educația și schimbarea paradigmei economice: Cum recuperează România decalajele la capitalul uman adecvat calificat” (28.09.2021).

Cele mai importante declarații:

  • Centrul de Educație Lumina, Global Education & Consultancy, a reușit să dezvolte un sistem de succes, bazat pe tehnologie – toți copiii, începând de la pragul gimnazial sunt în educația asistată de tablete și de tehnologie, pentru că acesta este viitorul.
  • Generația Y s-a născut cu aceste device-uri în mână și poate că, de multe ori, știu mai multe despre acestea decât cei care se află de partea cealaltă a catedrei.
  • Cadrele didactice nu sunt la un nivel foarte ridicat de digitalizare și de utilizare a tehnologiei și, de aceea, am gândit un sistem în care să punem la dispoziția copiilor, la calitate foarte ridicată (cu camera 3D, sisteme de evaluare, sisteme de raportare către părinți, către profesori, educatori), în care toate componentele să fie livrate la pachet.
  • Am făcut platforma Schoolflix, în care înregistrăm conținut de calitate, plecând de la rezoluție 4k, până la calitatea cadrului didactic, la revizuirea conținutului cadrului didactic, pentru că acum nu putem vorbi la ora actuală de absența resurselor online.
  • Avem resurse educaționale peste tot, problema este că ele nu sunt foarte bine ancorate în realitățile a ceea ce înseamnă program și curricul. Ele trebuie validate de cineva, altfel ajungem să vedem pe diverse site-uri sau pe tot felul de platform debate-uri și “clickbait-uri” cum toată lumea. inclusiv mai puțin avizată, vine și își dă cu părerea despre cum ar trebui formulată o politică educațională.
  • Noi am făcut acest lucru cu echipele noastre de experți de la Lumina, cu experiență de 25 de ani în țară, plus background-ul cu care s-a venit în România.
  • Ne dorim să propagăm această experiență mai departe, prin intermediul platformei Schoolflix, pentru că e nevoie de competențe de bază, dar e nevoie și de cultura învățării.
  • Aceste lucruri se sedimentează în mintea copilului la vârste mici. Nu poți să iei un student și să-i spui: Hai să te învăț să înveți. Este posibil, însă rata de succes coboară.
  • Această cultură a învățării ar trebui să fie punct de plecare la formarea cadrelor didactice și nu neapărat a cadrelor didactice din învățământul superior. Ei sunt foarte bine pregătiți, chiar și acum, să dezvolte acele soft skilluri, pentru a genera plus valoare.
  • Noi suntem livratori pentru ei și trebuie să le punem la dispoziție copiilor o platformă, un sistem prin care să poată fi la înălțimea așteptărilor în momentul în care ajung în mediul universitar.
  • Ne dorim ca platforma Schoolflix să fie utilă atât pentru școlile din urban, cât și pentru cele din instituțiile din mediul rural.
  • Este nevoie doar de acces la resurse, care încet, încet, au devenit accesibile și în ceea ce privește internetul și tabletele, care au atins un grad de acoperire destul de mare.

Conferința integrală:

Parteneri:

Alpha BankAmChamBCReMag, INACO – Inițiativa pentru Competitivitate

Parteneri de comunicare:


ANIS – Asociația Patronala a Industriei de Software si servicii din România

EduApps

Proiectul MERITO

UNSR – Uniunea Națională a Studenților din RomâniaOSUBB – Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai


HR Club România

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: