miercuri

17 iulie, 2024

4 decembrie, 2023

Staţiunile de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporţie de 100%, în minivacanţa de 1 Decembrie, conform datelor publicate luni de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova.

Tot în proporție de 100% au fost ocupate și spațiile de cazare din Câmpina şi Breaza.

De asemenea, din 30 noiembrie, în staţiunea Buşteni, a devenit funcţională pârtia de săniuţe.


Accesul în Muzeele Peleş şi Pelişor a fost gratuit.

S-a deschis sezonul de schi la Azuga și Bușteni

Cu ocazia acestei minivacanţe s-a deschis oficial sezonul de schi la Azuga, respectiv la Sorica pentru începători (deservită de bandă) şi la Cazacu pentru începători (deservită de babyschi).

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova este un parteneriat public-privat, cu funcţiuni de Organizaţie de Management al Destinaţiei (OMD), înregistrată din 2008 la iniţiativa Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Asociaţia reuneşte într-un parteneriat public-privat, alături actori din turismul prahovean, Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţi de turism, Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova şi Universitatea de Petrol şi Gaze (UPG) din Ploieşti.

Asociaţia este membru în Consiliul Director al Alianţa pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru Voucherele de Vacanţă, al grupului de lucru OMD şi membru-fondator şi vicepreşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Patronatele de Turism, nemulțumite de avertismentele de călătorie emise de MAE – „sunt exagerate” și generează pierderi tur-operatorilor


Avertismentele de călătorie emise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru diferite țări induc temeri exagerate ce afectează afacerile tur-operatorilor, acuză Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-un comunicat.

„Avertismentele Ministerului Afacerilor Externe au, în primul rând, un impact semnificativ asupra clienţilor, cărora li se induc temeri exagerate menite să îi determine să anuleze deplasarea sau să renunţe la ea, apoi asupra agenţiilor de turism. Este suficient să menţionăm că în destinaţiile respective fenomenul turistic se desfăşoară normal, iar alte state sau pieţe turistice nu şi-au speriat cetăţenii. Avioanele zboară, iar hotelurile au grad bun de ocupare”, declară Dumitru Luca, preşedintele ANAT, citat în comunicat.

Mai multe vacanțe în destinații exotice din Extremul Orient au fost anulate

„Din păcate, această situaţie nu este una nouă. În special, observăm că destinaţii precum Thailanda, Maldive, Vietnam, Malaezia sau Indonezia, din regiunea Extremului Orient şi Oceanul Indian se confruntă cu avertismente persistente legate de pandemia de COVID-19 sau de alte riscuri. Aceste ţări, care reprezintă destinaţii de top pentru turiştii români şi internaţionali, sunt afectate de aceste avertismente, cu consecinţe directe asupra agenţiilor de turism şi a turiştilor. De asemenea, constatăm cu îngrijorare că ţări populare precum Mexic şi Franţa sunt supuse unor avertismente de siguranţă, afectând astfel fluxul normal de călători către aceste destinaţii populare. Este important să subliniem că aceste avertismente generalizate au un impact asupra agenţiilor de turism, care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza anulărilor şi a renunţărilor la rezervări. Sunt tur-operatori care se confruntă cu pierderi de zeci de mii de euro din cauza anulărilor unor grupuri către destinaţii cu avertisment din partea MAE. Din nefericire companiile aeriene partenere, în multe cazuri, nu adoptă politici flexibile, refuzând reprogramările şi generând costuri substanţiale pentru agenţii şi turiştii afectaţi”, se menţionează în comunicat.

ANAT acuză MAE că sperie românii care doresc să-și facă vacanțele în străinătate

În urmă cu o săptămână, patronatele din turism au solicitat MAE să adopte o abordare mai echilibrată şi specifică în emiterea avertismentelor de călătorie, întrucât avertismentele instituției au generat panică în rândul românilor care ar dori să-și petreacă vacanțele în străinătate, ceea ce a dus la pierderi importante pentru turoperatori.

„Încurajăm colaborarea dintre autorităţi şi industria turismului pentru a evalua mai atent riscurile reale şi pentru a evita emiteri generale care pot afecta negativ industria noastră. ANAT semnalează o nepotrivire între tonul MAE, care provoacă îngrijorări care sunt luate foarte în serios având în vedere calitatea oficială a MAE, şi realitatea din călătoriile internaţionale. Una e să călătoreşti cu „atenţie”, alta este să renunţi la călătorie. Fiecare destinaţie are, până la urmă, propriile reguli care trebuie respectate şi propriile riscuri”, conform sursei citate.

Totodată, ANAT îndeamnă companiile aeriene – parteneri tradiţionali ai agenţiilor de turism – să adopte politici flexibile în aceste situaţii excepţionale şi să găsească soluţii juste pentru reprogramarea sau rambursarea biletelor de călătorie în contextul avertismentelor de călătorie.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Cateva consideratii:
    – nu inteleg rolul acestor stiri cu gradele de ocupare? La ce ajuta si pe cine?
    – daca MAE nu spune nimic, de ce nu spune. Daca MAE spune de ce spune? Daca un avion intarzie de ce MAE nu ia atitudine si nu trage de urechi compania aeriana sau tara gazda? Daca intarzie 2-3 avioane de ce MAE nu pune avioane la dispozitie sa ii ia pe romanii „vitregiti” de straini care nu le-au data nici apa, nici paine si nici macar sare, sau 100 de euro de persoana de buzunare plus cazare la hoteluri de 5 stele?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Cateva consideratii:
    – nu inteleg rolul acestor stiri cu gradele de ocupare? La ce ajuta si pe cine?
    – daca MAE nu spune nimic, de ce nu spune. Daca MAE spune de ce spune? Daca un avion intarzie de ce MAE nu ia atitudine si nu trage de urechi compania aeriana sau tara gazda? Daca intarzie 2-3 avioane de ce MAE nu pune avioane la dispozitie sa ii ia pe romanii „vitregiti” de straini care nu le-au data nici apa, nici paine si nici macar sare, sau 100 de euro de persoana de buzunare plus cazare la hoteluri de 5 stele?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: