joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 decembrie, 2016

Chinese President Xi Jinping takes part in a meeting with his French counterpart at the Elysee Palace in Paris, on March 26, 2014 in Paris. Xi was set today to sign a series of major business deals on the second day of a lavish state visit to France. Xi is on his first-ever European tour and after visiting The Netherlands and France will head to Germany and Belgium. AFP PHOTO POOL CHRISTOPHE ENA

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a spus fostului secretar de stat american Henry Kissinger că urmăreşte cu atenţie evoluţiile din Statele Unite după victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale, informează Reuters, citată de Agerpres.

Trump a criticat intens China în timpul campaniei electorale și a promis că va impune taxe de 45% importurilor din China, pe care a etichetat-o drept un manipulator de valută.


Xi Jinping i-a transmis lui Trump, prin Henry Kissinger, într-o convorbire telefonică cu artizanul de odinioară al politicii externe a SUA, că singura alegere pentru China şi SUA ar fi cooperarea.

„Alegerile prezidenţiale s-au terminat în SUA şi acum ne aflăm într-un moment cheie. Noi, de partea chineză, urmărim cu mare interes situaţia. Suntem acum în perioada de tranziţie”, a spus Xi.

Președintele chinez a adăugat că „în general, ne-ar plăcea să vedem o relaţie care avansează între SUA şi China, de o manieră stabilă şi sustenabilă”, a mai spus şeful statului chinez.

Preşedintele Xi s-a întâlnit cu Barack Obama la un summit regional la Lima, Peru, unde preşedintele SUA a făcut apel la o tranziţie uşoară în relaţia cu Beijingului cu viitorul cabinet de la Washington.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: