luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 septembrie, 2022

Președintele Volodimir Zelenski a vizitat miercuri orașul Izium, recent eliberat, din regiunea Harkov, anunțăi Ukrinform, care a obținut confirmarea vizitei de la secretarul de presă al președintelui, Serhiy Nikiforov.

Potrivit purtătorului de cuvânt, în timp ce se afla la Izium, Volodimir Zelenski „a luat parte la ceremonia de ridicare a drapelului național ucrainean și i-a felicitat pe eliberatorii orașului”.

Brigada 25 Aeriană Separată Sicheslav a scris pe Facebook că președintele le-a fost alături cu ocazia arborării drapelului ucrainean la Izium de către ministrul adjunct al apărării Hanna Maliar.


„Evenimentul a început cu cei prezenți onorând memoria apărătorilor căzuți înainte ca președintele Ucrainei să le mulțumească militarilor pentru eliberarea pământurilor ucrainene și să ridice solemn drapelul ucrainean peste consiliul orașului! Izium este Ucraina!” a scris serviciul de presă al brigadei.

După ceremonia organizată în fața clădirii Consiliului local din Izium, președintele Zelenski s-a fotografiat cu militarii care au eliberat localitatea

”Înainte, când ne uitam în sus, căutam mereu cerul albastru. Astăzi, când privim în sus, căutăm un singur lucru – steagul Ucrainei. Steagul nostru în albastru şi galben este arborat deja în Iziumul eliberat. Şi aşa va fi în fiecare oraş şi sat ucrainean. Ne îndreptăm într-o singură direcţie – înainte şi spre victorie”, a spus preşedintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski: În Izium vedem aceleași imagini pe care le-am văzut la Bucha

Localitatea Izium a fost eliberată săptămâna trecută, vineri noaptea, în contraatacul de succes operat de Ucraina în regiunea de nord-est. Izium se află la mică distanță de noua linie a frontului.

La fel ca în multe localități eliberate din Ucraina, autoritățile fac acum un bilanț al pagubelor și obțin o imagine completă a ororilor petrecute în perioada în care trupele ruse au controlat orașul cu aproape 46.000 de locuitori.


„Ce vedem aici este foarte șocant, dar nu și pentru mine”, a spus Volodimir Zelenski, citat de Associated Press. ”Vedem aceleași imagini pe care le-am văzut la Bucha, din primele teritorii de-ocupate, vedem aceleași clădiri distruse, vedem că au ucis civili”, a completat Volodimir Zelenski.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: