joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 octombrie, 2022

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat pe o rețea de socializare că Rusia a distrus în bombardamente, în decurs de peste o săptămână, 30% dintre centralele electrice ale Ucraine şi a cauzat întreruperi masive de energie electrică, odată cu apropierea iernii, relatează AFP, preluată de news.ro.

“Începând de la 10 octombrie, 30% dintre centralele electrice ucrainene au fost distruse, provocând pene de curent masive în toată ţara”, denunţă într-un mesaj postat pe Twitter Volodimir Zelenski.

Prin acest mesaj, președintele Ucrainei îşi reiterează refuzul de a negocia cu omologul său rus Vladimir Putin.

Pene de curent în Kiev


Kievul şi mai multe regiuni ucrainene înregistrau pene de curent electric şi de apă marţi, în urma unor atacuri ruseşti care au vizat marţi dimineaţa infrastructuri esenţiale, a doua zi consecutiv, anunţă autorităţi locale.

La Kiev, operatorul DTEK a anunţat ”întreruperi” în aprovizionarea cu electricitate şi cu apă a locuitorilor de pe malul stâng al capitalei ucrainene.

”Inginerii depun toate eforturile necesare pentru a restabili aprovizionarea”, anunţă într-o postare pe Facebook DTEK.

Bombardamente ale unor instalaţii electrice, în mai multe oraşe mari, inclusiv Kiev, au avut loc marţi, la o zi după atacuri sângeroase ruseşti cu drone kamikaze în capitala ucraineană, a mai anunţat preşedinţia ucraineană.


Au avut loc trei atacuri ale unor instalaţii electrice” în estul Kievului, a anunţat într-un mesaj postat pe o reţea de socializare un consilier apropiat al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Kirilo Tîmoşenko.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko a anunţat că explozii au fost semnalate în cartierul Desnianskii, în nord-estul Kievului, în urma bombardării unei ”infrastructuri esenţiale”.

Bombardamente în mai multe regiuni

Kirilo Tîmoşenko a precizat că alte două atacuri au lovit o infrastructură energetică în oraşul Dnipro (centru), şi au cauzat ”pagube grave”.

Mai multe cartiere din Dnipro au rămas fără electricitate, a anunţat guvernatorul local.

Alte bombardamente au atins oraşul Jîtomîr, situat la vest de Kiev, potrivit lui Kirilo Tîmoşenko. Apa şi electricitatea au fost întrerupte în oraş, a anunţat pe reţele de socializare primarul Serghei Suhomlin.

În nord-estul Ucrainei, o ”întreprindere industrială” din Harkov, al doilea cel mai important oraş ucrainean, a fost de asemenea bombardată, anunţă primarul. ”În cinci minute au avut loc două serii de explozii în oraş”, a anunţat primarul Igor Terehov.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: