sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 octombrie, 2022

Cel puțin 12 orașe ucrainene au fost lovite de rachete ca represalii pentru explozia care a avariat podul Kerci din Crimeea.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că Rusia a vizat infrastructura energetică din întreaga țară și că instalații din Kiev, Lvov, Dnipro, Viniția, Zaporojie și Harkov au fost avariate.

Chiar dacă Vladimir Putin afirmă că armata rusă țintește obiective militare, rachetele Rusiei cad oriunde altundeva: Miercuri, 7 persoane au fost ucise în Avdivka, regiunea Donețk, după ce o rachetă a lovit piața agroalimentară din localitate, anunță The Guardian.


Conducerea armatei ucrainene afirmă că Rusia a lansat în total 83 de rachete în Ucraina, în ultimele 48 de ore.

Procurori din echipele internaționale de Justiţie – formate din experţi ucraineni şi internaţionali – anchetează ca posibile crime de război raidurile cu rachete ruse de la Kiev şi din alte oraşe din Ucraina, soldate până acum cu cel puţin 26 de morţi, a declarat miercuri un oficial citat de Reuters.

În ciuda atacurilor Rusiei, preşedinţia ucraineană a anunţat miercuri dimineaţa recucerirea din mâinile forţelor militare ruse a cinci localităţi din regiunea Herson, unde Ucraina desfăşoară o contraofensivă, determinând retragerea trupelor ruse într-o regiune pe care Moscova susţine că a anexat-o.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: