joi

28 martie, 2024

23 septembrie, 2022

Volkswagen AG, cel mai mare producător de autoturisme din Europa, ar putea să-și mute producția din Germania și Europa de Est dacă criza gazelor naturale va continua, informează Bloomberg.

Compania a anunțat că mutarea producției din Germania, Cehia și Slovacia, țări dependente de gazul rusesc, reprezintă o opțiune pe care o analizează, dacă criza energetică nu se va încheia în primăvara anului viitor.

„Pe termen mediu, ne concentrăm pe o mai mare localizare, relocarea capacităților de producție sau alternative tehnice, similare cu ceea ce este deja o practică obișnuită în contextul provocărilor legate de penuria de semiconductori și alte întreruperi recente ale lanțului de aprovizionare”, a declarat, într-un comunicat, Geng Wu, Șeful de achiziții al Volkswagen.

Portugalia, Spania și Belgia ar avea de câștigat


Decizia Rusiei de a reduce livrările de gaz către Europa a stârnit îngrijorare în Germania, astfel că industria și populația ar putea fi obligate să-și raționalizeze consumul.

Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului auto, citat de Bloomberg, Volkswagen analizează Sud-vestul Europei sau zonele de costă din nordul Europei, care au un acces mai bun la mărfurile maritime cu GNL.

Volkswagen operează deja fabrici de mașini în Portugalia, Spania și Belgia, țări care găzduiesc terminale GNL.

(Citiți și: Germania naționalizează gigantul energetic Uniper, cel mai mare furnizor de gaze din țară)

Compania susține a spus că a făcut cele mai „cele mai bune” pregătiri posibile pentru a face față penuriei de gaz din această iarnă, însă există îngrijorări referitoare la efectul pe care prețul ridicat la gaz l-ar putea avea asupra furnizorilor.


Conform, șefului de relații externe al companiei, Thomas Steg, politicienii trebuie să stopeze explozia necontrolată în prezent a prețurilor la gaz și electricitate.

În caz contrar, companiile mici și mijlocii consumatoare de energie în special vor avea probleme majore în lanțul de aprovizionare și vor trebui să reducă sau să oprească producția.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: