duminică

21 iulie, 2024

9 mai, 2022

Producătorul german de automobile Volkswagen și partenerii săi vor investi 10 miliarde de euro pentru a produce vehicule electrice și baterii în Spania, cu trei miliarde de euro în plus faţă de angajamentul anterior a anunţat directorul executiv al companiei, potrivit Reuters.

Compania a anunțat, totodată, un acord de parteneriat cu cea mai mare companie de energie electrică din Spania, Iberdrola, care va dezvolta un parc solar pentru a alimenta parțial instalația de baterii care va fi construită în municipalitatea Sagunto, lângă Valencia.

Iberdrola va investi 500 de milioane de euro în planul de electrificare, a declarat directorul său executiv Ignacio Sanchez Galan, fără a oferi mai multe detalii.


Volkswagen a anunţat în martie că va investi 7 miliarde de euro pentru a construi o fabrică de baterii și a produce vehicule electrice la cele două fabrici de mașini ale sale din Spania, dar CEO-ul Herbert Diess a spus că această cifră a fost majorată la 10 miliarde cu noi, după cooptarea unor parteneri.

„Vom electrifica al doilea cel mai mare producător de mașini din Europa (Spania) cu o nouă fabrică de baterii și producția de mașini electrice în două fabrici”, a declarat Diess la un eveniment la Sagunto, adăugând că planul este de a crea „un ecosistem complet de furnizori, de la extracția litiului până la asamblarea bateriilor”.

Producătorul german de automobile își propune să înceapă construirea fabricii de 40 de gigawați-oră (GWh) în primul trimestru al anului 2023, producția în serie urmând să înceapă până în 2026. Până în 2030, uzina va avea peste 3.000 de angajați, potrivit Volkswagen.

Spania, cel mai mare producător auto din Europa după Germania, a lansat luna trecută o licitație pentru împrumuturi și granturi de aproximativ 3 miliarde de euro pentru promovarea producției de vehicule electrice (EV). Volkswagen și unitatea sa spaniolă SEAT s-au înscris cu o ofertă.


Compania va investi 3 miliarde de euro în uzina din Sagunto, alte 3 miliarde de euro în patru fabrici SEAT, inclusiv uzina Martorell de lângă Barcelona, și un miliard în Pamplona.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: