joi

30 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 august, 2022

Volkswagen şi producătorul auto indian Mahindra & Mahindra își extind cooperarea în virtutea unui acord semnat luni,  în baza căruia producătorul german de automobile va crește exporturile de componente electrice către partenerul său din India.

Noua platformă electrică INGLO a indienilor va folosi componente Volkswagen de pe platforma MEB a germanilor pentru toate vehiculele electrice ale Mahindra. Modelele vor oferi opţiuni de la 60 la 80 de kilowaţi-oră (kWh) şi de încărcare rapidă de până la 80% în mai puţin de 30 de minute, potrivit datelor Mahindra, citate de Reuters. Nu este precizată autonomia.

Acordul Volskwagen – Mahindra urmărește să ducă la o producție de peste un milion de vehicule până în 2030 și include echiparea a cinci modele electrice de SUV.


Producția indiană de mașini electrice este  dominată de Tata Motors,. Care spune că bateria modelului său Nexon asigură o autonomie de 437 de kilometri.

Expansiunea tehnologiei germane în India

„Parteneriatul (cu Mahindra) nu doar că demonstrează că afacerea noastră cu platforme este foarte competitivă, ci şi că MEB (platforma folosită pentru exportul în India) este pe drumul cel bun pentru a deveni una dintre platformele deschise de top pentru mobilitatea electronică”, a spus Thomas Schmall, membru al consiliului de conducere al Volkswagen.

Thomas Schmall nu a dat cifre, ci s-a rezumat dă spună că acordul va duce la un rezultat operaţional semnificativ, comparabil cu cel al unei mărci de dimensiuni medii din cadrul grupului Volkswagen.

Mahindra devine al doilea mare client după Ford, al platformei MEB a Volkswagen. Modelele electrice ale Mahindra ar urma să acopere între 20% şi 30% din vânzările totale de SUV-uri ale companiei, până în martie 2027. SUV-urile pe combustie internă și mai ales modelele Scorpio și Thar, acoperă restul.


***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: