Viorica Dăncilă: Ne-am concentrat exclusiv pe lupta anticorupție, iar lupta împotriva criminalității a fost în plan secund. Declar război împotriva criminalității! - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Viorica Dăncilă: Ne-am concentrat exclusiv pe lupta anticorupție, iar lupta împotriva criminalității a fost în plan secund. Declar război împotriva criminalității!

31 iulie, 2019

Premierul Viorica Dăncilă a susținut miercuri seara, la Palatul Victoria, o declarație de presă în care a spus că România trebuie să depășească ”această criză a instituțiilor responsabile cu siguranța cetățeanului” și a anunțat că se va implica personal în procesul de reformă al acestor instituții.

”Mă voi implica personal în această reformă. Voi urmări și voi coordona toate eforturile de eradicare a acestor fenomene.

Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri și fără amânări, declar război împotriva criminalității!


Aceste probleme nu sunt de ieri sau de azi, trenează de ani de zile și nu putem vorbi de nevinovați. Vinovați sunt toți cei care au putut să facă ceva și nu au făcut.
A existat până acum o concentrare exclusivă pe lupta anticorupție, iar lupta împotriva criminalității a rămas în plan secund”
, a anunțat premierul Dăncilă.

Prim-ministrul și-a început declarația enumerând 10 măsuri adoptate imediat după declanșarea crizei provocate de tragedia de la Caracal, între acestea menționând numirea lui Mihai Fifor ca interimar la Ministerul de Interne și solicitarea ca CSAT să se reunească cât mai rapid pentru a discuta acest caz.

„Grupul de lucru constituit pentru îmbunătățirea legislației și procedurilor de răspuns la situații de urgență lucrează deja și în cel mai scurt timp va veni cu propuneri de modificare a legislației. Așa cum am subliniat și în celelalte intervenții, toți cei care nu și-au făcut datoria vor fi aspru sancționați, iar acest guvern va lua toate măsurile necesare pentru înăsprirea pedepselor în cazul de agresiune, viol, privare de libertate și crimă”, a mai asigurat premierul Viorica Dăncilă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Alte declarații făcute la Palatul Victoria:


Revolta oamenilor din aceste zile este justificată, însă românii nu trebuie să se teamă. Țara noastră nu aparține criminalilor, violatorilor, pedofililor sau traficanților de persoane. Sunt femeie, mamă, am crescut un copil, știu ce înseamnă grija. Știu câtă nevoie avem să ne știm copiii și familia în siguranță. De aceea mă voi implica personal în această reformă”, a asigurat premierul Dăncilă.

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Eh, daca Doamna Dancila se implica personal, asta-i cu totul altceva… problema e ca si rezolvata. Zic sa ne concentram pe alte lucruri, acelea, putine, in care Doamna Dancila nu mai are timp sa se implice personal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Eh, daca Doamna Dancila se implica personal, asta-i cu totul altceva… problema e ca si rezolvata. Zic sa ne concentram pe alte lucruri, acelea, putine, in care Doamna Dancila nu mai are timp sa se implice personal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr