vineri

26 aprilie, 2024

21 iunie, 2020

 

Ioana Bianchi, external affairs director al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) a vorbit la VIDEO CONFERINȚA LIVE „Sănătatea – marșul ei spre telemedicină și noile tehnologii” de joi, 18 iunie, organizată de CursDeGuvernare.ro despre transformarea sistemului de sănătate, și anume că aceasta trebuie să fie făcută ținând cont de mai multe principii.


VIDEO – prezentarea integrală:

Primul principiu: un sistem de sănătate bazat pe valoare. ”Este un concept care privește ca întreg sistemul, să nu îl mai privim pe bucăți. Valoarea este valoare pentru sistem și pentru pacienți. Proiectele CNAS și ADR reprezintă pași spre ajungerea la acest sistem. Este necesar însă și un cadru legal, care să definească, de exemplu, ce este teleconsultația. Avem nevoie și de un cadru care să permită evaluarea aplicațiilor legate de e-health”, afirmă oficialul ARPIM.

Apoi: un sistem bazat pe valoare implică și schimbarea modalității de finanțare – ”Este necesar să ne orientăm spre finanțarea pe episod de îngrijire medicală. Cred că este momentul ca în contractul cadru să fie definite și finanțate, de exemplu, teleconsultațiile”.


Sistemul digital, mai spune Ioana Bianchi, are nevoie de date fiabile și transparente. ”Salutăm planul guvernamental de acțiune 2020-2022 care va stabili ce date vor putea fi publicate pe o platformă accesibilă. ARPIM a făcut solicitarea de a participa  la consultările  pe marginea transformării digitale, sperăm să ne aducem contribuția. Până în prezent, documentele strategice au fost pline de bune intenții, dar nu au plecat de la o radiografie clară. Rolul Inteligenței Artificiale în sănătate crește. Se vorbește din ce în ce mai mult despre crearea unei copii virtuale a unei entități sau a unui sistem abstract- există în derulare proiecte care permit testarea de terapii pe modele virtuale”, a precizat Ioana Bianchi.

”Considerăm că domeniile de colaborare în care se poate implica ARPIM se așează pe 3 axe. Prima- diseminarea de informații de la nivel european și al companiilor partenere, a doua, și lansez cu această ocazie un apel, să ne punem laolaltă competențele, expertizele specifice, pentru a elabora un document de poziție despre digitalizare. Un alt domeniu: dezvoltarea competențelor digitale ale organizațiilor de pacienți și ale pacienților”, a încheiat oficialul ARPIM.

La conferința „Sănătatea – marșul ei spre telemedicină și noile tehnologii”– AICI CU ÎNREGISTRARE ÎNTEGRALĂ au participat 12 speakeri: reprezentanți de top ai Ministerului Sănătății, CNAS, Agenției pentru Digitalizarea României, plus companii pharma, medici și antreprenori în domeniu. Aceștia au dezbătut și au prezentat soluții pe o temă fierbinte – importanța tehnologiilor în sănătate – la evenimentul live online organizat de CursDeGuvernare.ro. Cele mai importante idei prezentate în conferință pot fi găsite AICI (LINK).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: