miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2022

Veneția va implementa în această vară un sistem de vizitare pe bază de rezervare, acesta urmând să devină obligatoriu anul viitor, scrie presa internațională.

Anunțul vine în contextul în care ridicarea restricțiilor impuse în pandemia de COVID-19 a dus revenirea turismului în masă în Italia.

După sosirea a 400.000 de turiști în acest oraș în timpul vacanțelor de Paști, primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a anunțat lansarea din vara aceasta a unei platforme online pe care vor trebui să se înregistreze toți cei care vor să aibă acces în centrul istoric.


Edilul a precizat că în primă fază nu vor exista penalizări și nu se va interzice accesul celor care nu au făcut rezervare, “însă acelor turiști care au făcut rezervare li se va facilita accesul și cumpărarea de bilete pentru muzee și transportul public și vor avea prioritate în fața celorlalte persoane”, transmite Agerpres. Turiștii care vor înnopta la hotelurile din Veneția nu vor avea nevoie de rezervare.

Scopul administrației municipale este de a ști, în timp real, câte persoane se află pe străzile din centrul istoric și a putea acționa în consecință.

În centrul Veneției, unde trăiesc aproape 40.000 de locuitori, s-au concentrat în Vinerea Mare între Lido și zona istorică peste 100.000 de persoane, fără a mai pune la socoteală turiștii aflați în trecere și care s-au cazat în localitățile din afara lagunei, precum Mestre.

Președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a asigurat că vizitatorii sunt “întotdeauna bineveniți”, dar odată cu apariția turismului de masă dezbaterea privind protejarea Veneției și gestionarea accesului persoanelor a devenit din nou de actualitate.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: