vineri

24 mai, 2024

19 aprilie, 2022

Turismul din Grecia, unul dintre cele mai importante motoare ale economiei elene, ar putea fi puternic afectat de războiul din Ucraina – pe de o parte de lipsa turiștilor ruși, iar pe de altă parte de scăderea veniturilor consumatorilor ca urmare a creșterii inflației, scrie presa din peninsulă.

Agenția de rating Moody’s a redus cu 0,8 puncte procentuale prognoza de creștere a Greciei pentru 2022, la 4,5% din PIB. Analiștii agenției au avertizat că deși sezonul turistic din 2021 a depășit orice așteptări, sectorul se va confrunta cu provocări semnificative în acest an, pe fondul presiunilor inflaționiste care afectează puterea de cumpărare, dar și a războiului din Ucraina.

Un sfert din încetinirea PIB pusă pe seama războiului este generată de absența turiștilor ruși și ucraineni, pierderea de venituri fiind estimată la 400 de milioane de dolari în acest an, transmite Ekathimerini.


„Avem deja anulări de rezervări din partea a 600.000 de turiști ruși și 240.000 de ucraineni”, a declarat președintele Asociației agențiilor elene de turism (HATTA), Lyssandros Tsilidis, citat de agențiile străine.

Războiul din Ucraina va afecta în special turismul din insula Creta, unde 10% din turiștii tradiționali erau ruși și ucraineni.

Pentru a da un impuls acestui sector, care generează aproape 25% din PIB, Grecia a început ridicarea restricțiilor COVID-19 încă din februarie, prin eliminarea testelor de la frontiere pentru călătorii care nu au certificat verde. Începând cu 1 mai acesta nu va mai fi cerut nici în restaurante, iar masca va fi eliminată din spațiile închise la începutul lunii iunie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: