sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 octombrie, 2021

Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare au fosti depuse luni la Parlament, conducerile celor două Camere urmând să stabilească data şedinţei în care va fi dat votul de învestitură. Premierul desemnat Dacian Cioloş a precizat luni, după depunerea documentelor la Parlament, că în situaţii execepţionale este nevoie de măsuri excepţionale.

Propunerea de nou cabinet include şase miniştri care au făcut parte şi din Guvernul Cîţu. În ceea ce priveşte programul de guvernare, USR susţine că Guvernul „va trebui să repună politica publică pe baze ştiinţifice şi raţionale şi să aibă curajul de a sancţiona refuzul de vaccinare şi de a lua toate măsurile ca cei vaccinaţi să revină la o stare normală a lucrurilor”.

”Sperăm că, în ultimul ceas, partidele parlamentare vor da dovadă de responsabilitate şi nu vor mai prelungi criza politică”, a spus luni Dacian Cioloș, cu precizarea: Nu e momentul de jocuri politice”.


Întrebat ce șanse de învestire dă Cabinetului său, Cioloș a evitat un răspuns clar: „Faptul că sunt azi aici și am depus această listă înseamnă că îi dăm o șansă și șansa o vor decide parlamentarii la vot”.

“Avem nevoie în cazul în care acest guvern trece, de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi care să îşi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile pentru că, din păcate, suntem într-un moment în care nu ne mai permitem să mai pierdem nicio secundă, avem nevoie de un executiv capabil să îşi asume în fiecare minut deciziile necesare şi să poată să acţioneze imediat”, a explicat premierul desemnat.

Liderul USR a mai precizat că poate programul de guvernare pare unul dur, dar că în situaţii excepţionale este nevoie de măsuri excepţionale. 

(Citiți și:Programul de guvernare și lista miniștrilor propuși în guvernul monocolor USR”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

“Programul de guvernare pe care l-am propus poate să pară dur, dar e necesar, pentru că în situaţii excepţionale e nevoie şi de măsuri excepţionale. Ne vom concentra pe priorităţile evidente în momentul de faţă, avem nevoie de soluţii şi de măsuri imediat pentru criza sanitară, deja e prea târziu şi vedem că mor zilnic oameni, mor zilnic sute de oameni şi trebuie în acelaşi timp să ne pregătim pentru criza energetică ce poate să lovească puternic oamenii în această iarnă.


În rest, avem obiectivul de a lansa imediat PNRR, atât pentru a avea acces la fonduri, cât şi pentru a pune în practică măsurile de reforme care sunt prevăzute acolo şi de care statul român are nevoie”, a declarat Cioloş.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: