sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 ianuarie, 2013

Crin Antonescu - candidatul USL la prezidențialele din 2014 și președintele în funcție, Traian Băsescu

USL ia în calcul organizarea alegerilor prezidențiale odată cu cele europarlamentare în anul 2011, a declarat vicepreședintele PNL, Daniel Chițoiu.

Într-o emisiune, marți seara, la Realitatea TV, vicepremierul a menționat că o cuplare a celor două scrutine înseamnă devansarea alegerilor prezidențiale în mai 2014, ceea ce presupune fie ca președintele Traian Băsescu să accepte să-și scurteze mandatul, fie ca șeful ales al statului în urma scrutinului devansat să preia mandatul la jumătate de an după alegeri.

„Vor avea loc negocieri cu președintele, dacă este dispus să-și întrerupă mandatul în luna mai, când vor fi alegerile europarlamentare – pentru că s-au decalat cu o lună la nivel european şi inclusiv în România – ori se va merge pe o formulă să se facă alegerile prezidențiale în luna mai şi să se preia mandatul la expirarea mandatului actualului președinte”, a spus Daniel Chiţoiu.


UPDATE. Premierul Victor Ponta, copreședintele social-democrat al USL, i-a propus deja lui Traian Băsescu să renunțe la jumătate de an din mandat pentru comasarea alegerilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Este o idee, nu-i nimic ascuns aici. Președintele nu mi-a dat un răspuns, nici nu avea cum imediat, analizează ideea”, a declarat, miercuri, Victor Ponta.

Pentru comasarea alegerilor, premierul a invocat ca motiv scurtarea campaniei electorale și degrevarea anului 2014 de blocajul administrativ  generat de scrutine.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: