marți

30 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 iulie, 2022

Guvernul de la Budapesta a decis sâmbătă să majoreze taxa pe ”profiturile excesive” ale companiei MOL, de la 25% până la 40%, de la 1 august. Un set de taxe suplimentare pe bănci şi anumite companii a fost introdus în Ungaria în luna mai, în încercarea de a strânge aproximativ 800 de miliarde de forinţi şi a reduce un deficit bugetar în creştere.

Suplimentar, guvernul maghiar a decis restrângerea accesului la combustibilii cu prețuri plafonate. Preţul plafonat la 480 de forinţi (1,19 euro) pentru litrul de benzină şi motorină va fi disponibil numai pentru vehiculele proprietate personală, utilajele agricole şi taxiuri. Autovehiculele deţinute de companii vor plăti combustibilii la preț liberalizat, relatează Reuters.

Cum cea mai mare rafinărie din Ungaria, deținută de grupul MOL, intră în lucrări de mentenanță, guvernul Orban a anunțat că va scoate pe piață aproximativ un sfert din rezerva strategică de combustibili pentru a asigura aprovizionarea.


Guvernul Viktor Orban a introdus în mai un plafon la prețul combustibililor pentru a proteja consumatorii de efectele inflaţiei, care a atins în Ungaria cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii.

Ulterior, Guvernul de la Budapesta a decis că de preţurile plafonate vor beneficia numai automobilele înmatriculate în Ungaria, o decizie care a provocat o dispută cu Uniunea Europeană.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: