miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 mai, 2022

Începând de astăzi, doar mașinile înmatriculate în Ungaria vor putea alimenta carburanți la prețul plafonat de guvernul de la Budapesta, a anunțate Gergely Gulyás, șeful cancelariei premierului Viktor Orban, potrivit Hungary Today.

Întrucât prețurile combustibililor din Ungaria sunt cele mai scăzute din Europa, statul a atras ”turiști” care trec granița doar pentru a alimenta la costuri mai avantajoase.

„Cumpărătorii străini exploatează faptul că Ungaria este capabilă să mențină prețurile benzinei la 480 de forinți pe litru, în timp ce acestea sunt la 700-900 de forinți în alte părți din Europa”, a declarat Gergely Gulyás.


Pentru a preveni astfel de „abuz”, doar mașinile cu numere maghiare vor avea voie să cumpere benzină cu 480 de forinți pe litru în Ungaria. Ceilalți vor trebui să plătească prețul pieței, a spus el.

Prețurile carburanților au fost plafona la 480 de forinți pe litru în Ungaria, echivalentul a circa 6,3 lei, din cauza inflației în creștere.

Măsura a intrat în vigoare încă din toamna anului trecut și a fost prelungită recent până în iulie.

Aceasta ar permite gospodăriilor maghiare să realizeze economii de circa 175 de milioane de euro, potrivit unor cifre vehiculate de presa de peste graniță.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: