vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2023

Ministrul ungar al Apărării a anunţat că statul membru NATO desfășoară o amplă revizuire a cadrelor militare de rang înalt, pe care a descris-o drept necesară pentru a deschide calea ”unei noi generaţii de lideri”, transmite Bloomberg.

Momentul ales pentru operarea acestor schimbări – în timp ce statul vecin Ucraina se confruntă cu un război la granița sa sudică – a stârnit critici din partea opoziției, care le consideră o încercare de a remodela conducerea armatei într-una mai loială prim-ministrului Viktor Orban (foto), care a petrecut peste un deceniu consolidându-și puterea.

Ministrul Apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, a declarat că scopul revizuirii este de a face loc soldaților mai tineri, cu experiență internațională și abilități lingvistice și a le da oportunitate de a crește în rang. Ei vor fi astfel mai bine plasați pentru a supraveghea extinderea forțelor armate, pe măsură ce Ungaria își accelerează planurile de modernizare militară, în contextul conflictului regional, a adăugat el.


„Cea mai importantă sarcină este întinerirea personalului”, a declarat Szalay-Bobrovniczky pentru o publcație maghiară. El a refuzat să spună câte cadre au fost demise, adăugând că toți cei afectați de reducerile de personal au fost deja informați, urmând să fie înlocuiți de luna viitoare.

Orban a semnat săptămâna trecută un decret pentru relaxarea regulilor în ceea ce privește concedierea soldaților cu experiență. Cei cu o experiență de cel puțin 25 de ani și care au cel puțin 45 de ani pot fi concediați în baza unui preaviz de două luni.

Între 100 și 200 de lideri militari de rang înalt, inclusiv generali, s-ar putea să fi fost înlăturați în urma revizuirii, iar numărul lor ar putea continua să crească.

Ministrul apărării a spus că schimbările de personal nu vor afecta capacitățile militare ale națiunii, poziția sa în cadrul NATO sau loialitatea față de alianță.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: