marți

17 mai, 2022

Ucraina a primit al doilea transport american de arme și muniții

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 ianuarie, 2022

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat duminică seara că ţara sa a primit un al doilea transport de armament din Statele Unite, ca parte a ajutorului defensiv în valoare totală de 200 de milioane de dolari aprobat luna trecută, informează Reuters.

Washingtonul a declarat că va continua să sprijine Ucraina pe fondul preocupărilor regimului de la Kiev şi ale aliaţilor săi occidentali cu privire la trupele ruse masate la graniţa sa. Rusia neagă că planifică o ofensivă militară.

„Peste 80 de tone de arme pentru a întări capacităţile de apărare ale Ucrainei de la prietenii noştri din SUA! Şi acesta nu este sfârşitul”, a scris Reznikov pe Twitter.

Aproximativ 90 de tone de „asistenţă de securitate letală”, inclusiv muniţie, din pachetul aprobat de SUA în decembrie, au ajuns sâmbătă în capitala Ucrainei.

Capacitățile defensive ale Ucrainei sunt completate de ajutoare trimise de țările baltice și Marea Britanie.

Cele trei țări baltice – toate foste state sovietice – au făcut vineri front comun, lansând o declarație în care anunță că „sunt unite în angajamentul lor față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în fața agresiunii continue a Rusiei”.


Letonia și Lituania trimit Ucrainei rachete sol-aer Stinger, iar Estonia livrează rachete antitanc Javelin. Marea Britanie a trimis mai multe avioane de transport C-17 pline cu arme antitanc.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a precizat că Londra furnizează Ucrainei „sisteme de arme ușoare, antiblindate, defensive” și trimite o echipă mică de soldați britanici pentru a instrui ucrainenii cum să folosească acest armament.

Spre deosebire de SUA și aliații europeni, Germania refuză să trimită armament Ucrainei și, mai nou, a interzis Estoniei să livreze Kievului piese de artilerie de producție germană.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: