Trebuie eliminat mitul că nu există securitate în cloud, a declarat marți Elisabeta Moraru, Country Director, Google România, la Conferința Monitorul digitalizării și ecosistemul IT din România, organizată de CursDeGuvernare .
Faptul că „nu există securitate dacă ne mutăm în cloud este un mit și el poate fi eliminat dacă ne uităm la ce soluții sunt folosite”, a spus Elisabeta Moraru. Google în sine trăiește prin soluțiile sale și este cel mai bun exemplu de securitate, protecția datelor și un mediu colaborativ susținut de tehnologie, a adăugat directorul.
În România, doar 14% din firmele românești utilizează servicii în cloud, țara naostră fiind, alături de Bulgaria, la coada clasamentului UE în ceea ce privește adoptarea acestui tip de soluții în rândul companiilor.
Google a format competențe digitale pentru mai mult de o jumătate de milion de români
„În ultimii ani am reușit să formăm competențe digitale pentru mai mult de jumătate de milion de români, ceea ce ni se pare un început. (…) Asta facem în mod explicit prin colaborarea cu universitățile. Am creat o serie de hub-uri pe care le renovăm chiar anul acesta și tot acum pornim și trainingul pe zona de Inteligență Artificială”, a mai declarat marți Elisabeta Moraru.
De asemenea, Google România a ajutat peste 10.000 de companii cu mentorat gratuit. „Acest lucru este foarte important și cred că ar trebui să facem și mai mult.
Adăugăm și zona de Google for startups, credite pentru cloud și alte lucruri din zona aceasta”, a mai declarat country directorul Google România.
„Vrem să ajutăm companiile, în special IMM-urile și startup-urile, să crească și să facă internaționalizare. Cel mai important scop pe care credem că ar trebui să-l aibă companiile este să iasă în exterior”, a explicat Elisabeta Moraru.
În ceea ce priveștea inovația, Google România s-a implicat foarte mult pe training, a spus Elisabeta Moraru, „pentru că, după cum știți, nu avem o școală foarte bună, cu istoric și cu viitor în zona de user experience, product management, și avem nevoie de asta pentru că vrem să ieșim din blestemul/beneficiul outsourcing-ului”.
****