miercuri

24 aprilie, 2024

27 noiembrie, 2022

Piața globală de cloud computing va crește până la 832 de miliarde de dolari până în 2025, când 90% dintre întreprinderi vor avea implementate soluții multi-cloud, potrivit unei analize a casei de brokeraj XTB România.

Liderii actuali sunt Amazon, Microsoft și Google, care își împart jumătate din piață și își vor conserva supremația. Cotele altor 10 competitori au circa o cincime din piață.

Tehnologia cloud permite companiilor să stocheze date în centre de date securizate pe care utilizatorii le pot accesa prin Internet. Astfel crește productivitatea, se reduc costurile și  produsele se lansează pe piață mai rapid.


Sectorul cloud computing este împărțit în sectoare cheie conexe: centre și baze de date, inteligență artificială și învățare automată, stocare, securitate a dispozitivelor, rețele și calcul.

America de Nord are 60% din piață

America de Nord domină piața de cloud computing, cu mai mult de 60% din piața globală de cloud.

Aproape 61% din venituri sunt generate de cei mai mari trei jucători de pe piață, adică Amazon, Microsoft și Google (Alphabet).

Google Drive este cel mai mare serviciu de stocare în cloud, cu peste 2 miliarde de utilizatori.


În ceea ce privește companiile mai mici, ponderea lor din veniturile globale din cloud a scăzut de-a lungul anilor și este acum aproximativ 22%, comparativ cu 37% în 2018.

Sectorul cloud computing conduce afacerile Microsoft. Veniturile din cloud au fost de 25,7 miliarde de dolari, în T3 2022, adică mai mult de jumătate din veniturile totale ale Microsoft.

Ponderea segmentului cloud în structura generală a veniturilor Alphabet, Google Cloud este încă marginală, dar cu mare potențial de creștere, de 38% de la an la an.

XTB este o companie tip fintech care operează pe 12 piețe importante din Europa, America Latină și Asia, atrăgând peste 500.000 de investitori individuali Cu platforme dezvoltate in-house și premiate la nivel global (xStation și xStation Mobile), XTB Group oferă peste 5.400 de instrumente, inclusiv acțiuni, și instrumente derivate (ETF-uri și CFD-uri) pe valută, indici, mărfuri, acțiuni și criptomonede.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: