sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 ianuarie, 2022

Colosul auto japonez Toyota a vândut anul trecut, în SUA, mai multe mașini decât campioana absolută a ultimilor 90 de ani, General Motors, care a fost pe locul 1 mereu din 1931, până anul trecut.

Toyota a vândut  2,332 milioane de mașini, în creștere cu 10% în 2021 față de 2020 și cu 114 mii mai multe decât General Motors (GM), ale cărei vânzări au scăzut cu 13%, potrivit datelor citate de Reuters.

Analiștii consideră că Toyota a gestionat mai bine criza semiconductorilor. Din cauza acesteia, vânzările totale de anul trecut au fost mai mici decât în 2020. Atunci GM a vândut 2,55 de milioane de vehicule în SUA, comparativ cu 2,11 milioane în cazul Toyota şi 2,04 milioane pentru Ford.


General Motors a devenit cel mai mare producător auto din SUA în 1931, când a depăşit Ford, potrivit datelor Automotive News, citate de Reuters.

Toyota nu va folosi performanța în publicitate

Liderii Toyota nu s-au lăsat copleșiți de success. Dimpotrivă, după ce și-a arătat „recunoștința” pentru clienții săi fideli, vicepreședintele diviziei din SUA, Jack Hollis, a adăugat că „nu ne concentrăm pe a fi numărul 1, nu este niciodată o prioritate”.

Toyota nu consideră sustenabilă păstrarea locului 1 și nu va folosi realizările din 2021 în publicitate, potrivit oficialului citat  a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al GM, Jim Cain, a declarat că producătorul de automobile din Detroit a avut un an de vânzări foarte puternic în Statele Unite ale Americii în SUV-uri și camionete de dimensiuni mari, deoarece s-a concentrat pe profitabilitate și, pe măsură ce oferta de semiconductori se îmbunătățește, la fel și vânzările.


„Nu m-aș grăbi să mă laud dacă aș fi (Toyota) și mi-aș face un tatuaj „Suntem numărul 1”, a spus Jim Cain.

Mai bine în 2022

Vânzările totale din 2021 au fost de puțin sub 15 milioane de vehicule, dar cu mult sub media pe cinci ani de 17,3 milioane, în perioada 2015-2019, potrivit Wards Intelligence.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

IHS Markit estimează că vânzările din SUA vor ajunge la aproape 15,5 milioane în 2022.

Toyota vede vânzările din industrie crescând la 16,5 milioane în acest an, cu cererea și mai mare dacă industria poate crește în continuare producția, cu propriile vânzări depășind 2,4 milioane.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: