vineri

12 iulie, 2024

28 ianuarie, 2021

Tesla Inc a raportat profit pentru prima oară în existența sa de 17 ani: 721 milioane de dolari pe 2020, obținut din vânzări de 31,5 miliarde de dolari.

În consecință are în plan să-și sporească producția cu 50% anual.

În 2019, pierderile Tesla au fost de 862 de milioane de dolari, la un nivel al vânzărilor de 24,6 miliarde de dolari, potrivit  Wall Street Journal (WSJ).


Rezultatele financiare ale companiei au fost amplificate de cele 1,6 miliarde de dolari obținute prin vânzarea de titluri de credit privind emisiile poluante, producătorilor auto rivali care au nevoie de ele pentru a respecta reglementările.

Tesla a produs 500.000 de mașini anul trecut și își propune să ajungă la 750.000 – 800.000 de mașini, chiar dacă se confruntă cu o concurență tot mai puternică, mai ales în Europa, care preferă modelele de talie mică.

Compania americană va începe să producă în acest an chiar în Germania și, mai mult, cu filiala sa germană a intrat în alianța „European Battery Innovation”, un program al Comisiei Europene care prevede ajutoare de stat de 2,9 miliarde de euro.

(Citiți și: „Alianța „European Battery Innovation” primește 2,9 miliarde de euro ca ajutoare de stat. Membri – 42 de companii din 12 state europene”)

Tesla a profitat de creșterea cererii din China unde a început să vândă mașinile produse la Shanghai. De acolo a livrat primele SUV Model Y.


Pentru a-și crește producția, Tesla vrea să-și deschidă două noi fabrici în acest an, cea de lângă Berlin și cea de a Austin, Texas.

De asemenea, compania americană ar urma să livreze prima sa camionetă spre sfârșitul acestui an, potrivit fondatorului și directorului său general, Elon Musk, citat de WSJ.

Compania plănuiește să mențină interesul consumatorilor săi prin noi tipuri de baterii și prin îmbunătățiri aduse modelelor S și X, a căror vânzare a început acum aproape 10 , respectiv mai bine de 5 ani.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: