joi

7 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 noiembrie, 2022

Administrația americană a interzis intrarea pe piața SUA a unor noi echipamente de comunicații ale companiilor chineze Huawei și ZTE, pentru că acestea expun  la „riscuri inacceptabile” securitatea națională a SUA.

Comisia Federală pentru Comunicaţii din SUA (FCC) a anunțat că a adoptat regulile care interzic, de asemenea, importul și vânzarea echipamentelor de supraveghere produse de alte trei companii chineze (Dahua Technology, Hangzhou Hikvision Digital Technology și Hytera Communications Corp), potrivit Reuters.

„Aceste noi reguli reprezintă o parte importantă a acțiunilor noastre în desfășurare pentru a proteja poporul american de amenințările la securitatea națională care implică telecomunicații”, a declarat președintele FCC, Jessica Rosenworcel.


Este cea mai recentă măsură importantă luată împotriva giganților tehnologici chinezi, pe fondul temerilor că Beijingul i-ar putea folosi pentru a-i spiona pe americani.

Companiile chineze nu au reacționat, dar distribuitorii produselor lor – da.

„Decizia FCC nu va ajuta cu nimic securitatea națională a SUA, dar va fi dăunătoare și va face mai costisitoare protecția caselor, proprietăților și afacerilor pentru întreprinderile mici din SUA, autoritățile locale, districtele școlare și consumatorii”, a spus Hikvision, specializată în sisteme de supraveghere. Compania a adăugat că va continua să deservească clienții din SUA „în deplină conformitate” cu reglementările din SUA. Toți cei patru comisari ai agenției, inclusiv doi republicani și doi democrați, au susținut decizia luată vineri. Agenția a declarat că are autoritatea de a revoca autorizațiile prealabile, dar a refuzat să facă acest lucru.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: